[Inne] prozba do osób z ETKĄ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stevenpp
    Ambiente
    • 2009
    • 153

Ja uważam, że ma. Ci co piszą, że nie ma nie korzystają z tego bo zapewne nie muszą więc nie znają dobrodziejstwa zasłaniania wlotów powietrza. Robię to już 2 sezon. Moje TDI bardzo leniwie się nagrzewa pomimo już kilkukrotnym wymianom termostatu. Do pracy mam ok 5 km w cyklu miejskim.
    Nie zastanawiaj się tylko kup sobie osłonę na grila Heko a napewno zobaczysz różnicę w szybkości nagrzewania samochodu. Jeszcze lepszym rozwiązaniem jest zasłanianie nawiewu dolnego znajdującego się pod rejestracją. Jak zrobisz to od środka to nawet nic nie widać ;-). Im mniej wpadnie powietrza zmrożonego do komory silnika tym szybciej silnik się nagrzeje. Bezpośrednie zasłanianie chłodnicy- oczywiście odradzam.

O zasłanianiu wlotów powietrza (nie chłodnicy) poczytaj sobie tutaj:

Znajdziesz tam więcej informacji i bardziej szczegółowy opis z uzasadnieniem dlaczego warto

A i jeszcze jedno dla tych co preferują oryginalne rozwiązania producenta aut :wink:
    Niżej zamieszczone zdjęcie zostało zrobione w salonie firmowym SKODY
  • Maru 123
    RS
    • 2008
    • 4660

Czy ktoś mógłby mi sprawdzić nr części? chodzi mi o lampkę oświetlenia wnętrza z SUPERBA. Wersja bez szyberdachu kolor beżowy
    Załączone pliki
    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Sprawdź e-mail...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG